Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
twitter facebook pinterest
Nederland Leest staat in teken van democratie

Haal ook dit jaar in de bibliotheek je gratis Nederland Leest-boek op. Dit jaar is het net even anders dan andere jaren. We lezen met z'n allen namelijk niet één boek maar we lezen samen over één thema: democratie.

De boeken waaruit je kunt kiezen zijn: Heer van de vliegen van William     Golding, Liefde en schaduw van Isabelle Allende en Morten van Anna Levander (op=op!).

Ook is er dit jaar weer een discussie over het thema (met High Tea) onder leiding van de bekende Friese presentator, schrijver en verteller Klaas Jansma. De discussie wordt gehouden op zaterdag 26 november in bibliotheek Gorredijk. Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden voor de discussiemiddag.

Heer van de vliegen van William Golding

Wat gebeurt er als een groep jongens strandt op een onbewoond eiland? Men begrijpt dat er een leider moet komen en dat er regels nodig zijn. Ze zouden moeten samenwerken, maar er ontstaat een rivaliteit die uitmondt in een bloedige oorlog. Lord of the flies is een klassieker uit de wereldliteratuur.

Liefde en schaduw van Isabelle Allende

Lange tijd gelooft journaliste Irene haar moeder, die vindt dat democratie alleen maar tot chaos kan leiden. Tot zij haar ogen niet langer kan sluiten voor de verschrikkingen van het dictatoriale regime. Terwijl zij en fotograaf Francesco in verzet gaan, ontluikt hun liefde.

Morten van Anna Levander

De ambitieuze politicus Morten Matthijssen schuwt geen middel om minister-president te worden. Het boek geeft een inkijkje in de achterkamertjes en wandelgangen van Den Haag en toont hoe een politicus die het volk aan de kant wil zetten toch door datzelfde volk gekozen kan worden.

Programma 26 november
  • 15.00 uur Start literaire middag o.l.v. Klaas Jansma
  • 16.00 uur Pauze
  • 16.20 uur Discussie en high tea met koffie, thee, gebakjes, scones enz.
  • 17.15 uur Afsluiting

Kosten: € 15,- voor Biebleden en € 17,50 voor niet-leden.Het aantal toegangskaarten is beperkt. Meld je van tevoren aan of koop alvast je kaartjes aan de balie bij jouw Bibliotheek.Klik hier om je uit te schrijven.