Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
twitter facebook pinterest
Lekker nazomeren met de bibliotheek

September: de maand met de laatste mooie zomerdagen en ook de maand waarop we na de vakantie het gewone leven weer oppakken. Of je nou kiest voor een dagje uit, nog even wilt ontspannen met een boek in de tuin of wilt starten met een nieuwe cursus, de bibliotheek is in september je beste partner.

Opening tabletcafé

Het tabletcafé begint weer! Je bent aanstaande zaterdag 13 september van 13.30 - 15.30 uur van harte welkom in de bibliotheken Gorredijk, Oosterwolde en Wolvega bij de opening van het tabletcafé.

In het tabletcafé kun je terecht met vragen over e-lezen en tabletgebruik. Bezoekers en medewerkers van de bibliotheek helpen elkaar met vragen en wisselen tips uit over e-lezen en tabletgebruik.

Na de aftrap op zaterdag 13 september is het tabletcafé in Oosterwolde en Wolvega elke laatste donderdagavond van de maand. In Gorredijk is er elke laatste vrijdagochtend van de maand een tabletcafé.

Lees meer

Luisterboeken

Met de LuisterBieb geniet je van de beste luisterboeken, waar en wanneer jij dat wilt. Met een uitgebreide selectie bestsellers van bekende auteurs. Zelfs als je druk bent kun je altijd nog lekker luisteren, gratis en offline.

De LuisterBieb bevat maar liefst 275 titels. Nieuw in de collectie zijn bijvoorbeeld de bestsellers Toen ik je zag van Isa Hoes, Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay, De vliegeraar van Khaled Hosseini, Vlammen van Suzanne Collins en voor de jongeren Het leven van een loser deel 3 van Jeff Kinney.

Onder het motto 'Luisteren voor je lijst' kan de app ook een stimulans zijn voor scholieren om boeken voor hun literatuurlijst te beluisteren. Daarnaast is deze app zeer geschikt voor mensen met een visuele beperking of dyslexie.

Bekijk de titels in de LuisterBieb

Workshop E-lezen

Tijdens het reguliere tabletcafé in bibliotheek Gorredijk, Oosterwolde en Wolvega kun je aanschuiven bij een workshop e-lezen. De bibliotheek heeft een e-book aanbod dat zowel op een tablet als op een e-reader te lezen is. Tijdens de workshops vertellen we je graag hoe het werkt!

Schrijf je nu vast in voor de workshop. De uiterste inschrijfdatum is twee dagen voor aanvang van de workshop. Kosten: €10,- voor leden en €20,- voor niet-leden van de bibliotheek. Opgeven kan via r.hermes@bzof.nl.

Bekijk een overzicht van de workshops

Kinderen gratis lid!

Alle kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek. Behalve boeken zijn er ook dvd's, strips, prentenboeken en tijdschriften te leen. Ook voor baby's en kinderen die net beginnen met lezen heeft de bibliotheek een speciale verzameling boekjes. En natuurlijk alle informatie voor je werkstuk of spreekbeurt.

Lid worden van de bibliotheek?
Ga met je paspoort of id-kaart naar de dichtstbijzijnde bibliotheek. Schrijf je eenmalig kosteloos in als lid in en je kunt gelijk beginnen met lenen.

Problemen met lezen
Vind je lezen lastig? Dan kun je in de bibliotheek terecht op het Makkelijk Lezen Plein. Hier vind je onder andere: spannende, leuke leesboeken, dvd's en cd-roms, verfilmde boeken op dvd, meeleesboeken (met cd), luisterboeken.

Voordeel met je Biebpas

De bibliotheek is blij met jou als lid en doet graag iets extra’s om je lidmaatschap nóg aantrekkelijker te maken. Daarom bieden wij Voordeel met je Biebpas.

Hierdoor kun je, op vertoon van je biebpas, gebruik maken van meer dan 500 leuke acties, zoals kortingen of attenties, bij onder andere theaters, dierenparken, musea, pretparken en festivals door het hele land. Wat te denken van Archeon, Corpus, Museum Boijmans Van Beuningen, Toverland, Van Abbemuseum of Safaripark Beekse Bergen. In Friesland vind je onder andere acties bij Fries Museum, Aqua Zoo Friesland, Theater Sneek en nog veel meer bijzondere uitjes. Er zit zeker iets voor je tussen. En er komen regelmatig nieuwe aanbiedingen bij. Kijk voor jouw voordeel snel op www.voordeelmetjebiebpas.nl.

Tijdschriften te leen!

De bibliotheek heeft veel tijdschriften. Je kan ze in de bibliotheek lezen, maar ook lenen. Er liggen tientallen verschillende tijdschriften in de bibliotheek. Naast de damesbladen en de Donald Duck vind je ook doe-het-zelf tijdschriften over allerlei onderwerpen: tuinieren, reizen, koken, computers, fotograferen en filmen, kunst, en nog veel meer. Lekker om een stapeltje mee te nemen!Klik hier om je uit te schrijven.