Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
twitter facebook pinterest
Er ligt een gratis boek voor je klaar!

November is de maand van Nederland Leest. Als lid van de bibliotheek kun je gratis een exemplaar ophalen van een prachtige korte verhalenbundel die speciaal is samengesteld door A.L. Snijders, uitvinder van het zkv (zeer korte verhaal). De bundel is een must-have voor elke liefhebber van korte verhalen! 
Vanaf morgen ligt het gratis boek voor je klaar in jouw bibliotheek (op = op).

Ook korte verhalen uit Fryslân

Nederland Leest bestaat alweer tien jaar. Om dat te vieren verschijnt er dit jaar in elke provincie een aparte editie van het gratis boek, met als extra aanvulling korte verhalen uit de regio. De laatste tijd is er weer veel belangstelling voor het korte verhaal: het genre past uitstekend bij de huidige tijd, waarin alles vaak zo snel moet en we zo weinig tijd lijken te hebben. Maar het korte verhaal is niet zomaar het kleinere broertje van de roman. Ontdek hoe een kort verhaal je meer vertelt in minder pagina’s. Meer informatie...

Doe mee aan de schrijfwedstrijd

Doe mee aan de Nederland Leest korte verhalen schrijfwedstrijd. Stuur vóór 22 november jouw inzending van maximaal 400 woorden in. Juryvoorzitter Ernest van der Kwast trakteert de winnaar op een exclusieve masterclass en laat het winnende verhaal debuteren op NPO Radio 4!

Stuur je verhaal in via www.nederlandleest.nl/schrijfwedstrijd.

Literaire Dis

In verschillende restaurants en theaters in Friesland wordt in november een Literaire Dis georganiseerd. Je geniet van een avond die bestaat uit 3 culinaire gangen en 3 literaire / culturele gangen. Een literaire / culturele gang kan bijvoorbeeld een schrijver uit de Nederland Leest bundel zijn, maar ook singer-songwriters, theatermakers, bands, dichters, klassieke muzikanten of verhalenvertellers die zich hebben laten inspireren door de verhalen uit de Nederland leest bundel van dit jaar. In onze regio is de Literaire Dis op vrijdag 20 november in Hof van Oldeberkoop. Deze avond zit al vol. Wil je dit avondje uit toch meemaken, kijk dan op www.literairedis.nl voor andere locaties.Klik hier om je uit te schrijven.