Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
twitter facebook pinterest
Ben jij onze enthousiaste nieuwe Bibliotheekmedewerker?

De functie: je start in de publieksdienst als het visitekaartje van de bibliotheek; klantgericht, representatief en communicatief. Je zorgt voor een aantrekkelijke presentatie van de bibliotheek en je ruimt de media op. Je vindt het een uitdaging om klanten met een vraag wegwijs te maken in de catalogus en andere digitale media zoals databanken, Internet, E-reader. Je stelt je actief op richting klant, zowel in het verlenen van service als bij het promoten van de producten, prijs en diensten van de bibliotheek. Je verzorgt zo nodig op professionele wijze de informatie en publiciteit via digitale media en pers. 

Je wilt graag nog meer: steeds vaker zal je lezingen en cursussen ontwikkelen en geven. Over lezen, taalontwikkeling en mediabegrip. Je benut kansen om met nieuwe klanten in contact te komen en je weet bibliotheekdiensten verrassend en succesvol onder de aandacht te brengen. Daartoe ben je gesprekspartner met relevante organisaties en werk je mee aan de verbetering en ontwikkeling van ons aanbod. Je gaat met ons mee op weg naar…

​De bibliotheek van de toekomst

Van beschikbaar stellen naar faciliteren van kennis. De Bibliotheek is steeds meer een plek van niet alleen het halen van informatie en kennis maar juist van het brengen en delen van kennis. Waar de collectie niet alleen bestaat uit fysieke en digitale bronnen, maar uit de kennis en ervaringen van mensen. Mensen in de samenleving die over kennis beschikken die zij willen delen met anderen. De Bibliotheek van de toekomst wil dit proces faciliteren. Een platform zijn dat mensen in contact brengt met informatie, kennis, cultuur én met elkaar waardoor nieuwe kennis ontstaat en wordt gemaakt.

Het profiel

Minimaal HBO/MBO+ of een vergelijkbaar niveau; vaardig met digitale en social media; kan les geven; heeft kennis van/ervaring met presentatie en promotie van activiteiten. Ervaring met acquisitie strekt tot aanbeveling. 

De werktijden: In overleg; in ieder geval wekelijks op vrijdag; 1 x per 4 weken op zaterdag, standplaats Bibliotheek Gorredijk. 

De aanstelling: Met ingang van medio 2015 voor 10, 5 uur per week voor een jaar met de mogelijkheid van een vaste aanstelling en/of meer uren. De inschaling is schaal 5 of 6 van de CAO Openbare Bibliotheken, afhankelijk van niveau en ervaring. In de bibliotheek zijn doorgroeimogelijkheden. Beschikbaarheid voor inval of projecten is een pré.

De Procedure: voor nadere informatie kun je contact opnemen met één van de managers: mw. Joanne van Doremalen tel. 0516-521388 of 06-81480214 of per mail j.vandoremalen@bzof.nl; dhr. Roelov Kuipers: tel. 0513-461548 of 06-20980186 of per mail r.kuipers@bzof.nl

Bij een uitnodiging voor de eerste selectieronde geef je een presentatie over de Bibliotheek van de Toekomst op 31 maart of 2 april 2015. In de tweede ronde zijn er gesprekken op 10 of 14 april 2015.

Reageren

Graag per e-mail tot uiterlijk 16 maart 2015 naar Bibliotheken Zuidoost Fryslân, afd. P&O t.a.v. mw. van Doremalen vacatures@bzof.nl o.v.v. vacature BZOF.Klik hier om je uit te schrijven.