Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
de Bibliotheek logo
twitter facebook pinterest
Vrijwilliger worden in het Digi-Taal-Huis in de Bieb?

De Bibliotheek is op zoek naar vrijwilligers in het Digi-Taal-Huis. Iets voor jou? 
Ina Felder werkt als vrijwilliger in het Digi-Taalhuis van Bibliotheek Oosterwolde. Ze vertelt:

“Ik werk sinds enkele maanden met veel plezier als vrijwilliger in het Digi-Taal-Huis in de bibliotheek Oosterwolde. We begeleiden laaggeletterden en vluchtelingen met rekenen en taal. Ook helpen we volwassenen om digitaal vaardiger te worden. De leerroute pas je aan op de leerwensen van de cursist. Die wensen kunnen divers zijn, zoals leestempo en woordenschat verhogen of het wegwijs maken in spelling en grammatica. Andere cursisten willen leren om goede e-mails te schrijven en formulieren in te vullen."

Als je aan de slag gaat als taalvrijwilliger word je begeleid door professionals en vrijwilligers met veel ervaring. Je hebt ook overleg met je collega-vrijwilligers en er worden diverse cursussen aangeboden.

Ook vrijwilliger worden bij het Digi-Taal-Huis? Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Bibliotheek op taal@bzof.nl of bel 0516 - 512 075 ('s middags) en vraag naar de contactpersoon van het Digi-Taal-Huis.

Digi-Taal-Huizen zijn er in de bibliotheek van Appelscha, Gorredijk, Haulerwijk, Noordwolde, Oosterwolde, Ureterp en Wolvega. Ook is er een Digi-Taal-Huis in De Kompaan in Oosterwolde.

Digi-Taal-Huizen in de Bieb

In het Digi-Taal-Huis in de Bieb leer je beter lezen, schrijven en rekenen. Of om met de computer te werken. Dat kan alleen of met begeleiding. Rustige oefenplekken met een PC, elkaar ontmoeten, contact, een formulier invullen, je kinderen voorlezen, werk vinden... de wereld aan kunnen! Getrainde vrijwilligers zijn op vaste tijden en/of op afspraak aanwezig om te helpen. Voor wie zelfstandig aan de slag wil zijn er leuke makkelijke boeken en computerprogramma's om te oefenen. Kijk voor meer informatie op onze website.

Aanmelden of vragen?

In het Digi-Taal-Huis kunt u zelf oefenen met
- lezen
- schrijven
- rekenen
- werken met de computer

Hulp van een Taalmaatje?
Vraag ernaar bij de balie. Of bel of mail ons:
taal@bzof.nl
0516 - 512 075 ('s middags) en vraag naar de contactpersoon van het Digi-Taal-Huis.Klik hier om je uit te schrijven.